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December 8, 2014

Clay Pot

先日行ったロサンゼルスのスーパーで、念願の土鍋を買いました。
日本食をあまり作らない我が家で土鍋買っても、もちろん鍋とかすき焼きとかするわけではなく、ご飯を炊く用に欲しかったんだな。
うちには炊飯器とかなくて、ずっと普通の鍋でご飯を炊いているんだけど、サイズの微妙に合わないふたを使ってるから密閉感がないのよね。
そこで土鍋で炊いたご飯はおいしいと聞いて、やってみたかったのです。
味はというと、ふっくら感がいつもと違うな、と思うんだけど、多分いつもはお米を水につけたりしないで、お米研いですぐ火にかけるのを、今回はまじめに朝お米を研いで水につけておいたからだと思う。
あ、おこげ作るの忘れました。
普通の鍋で作るよりやっぱり雰囲気出る!
これを機に、うちでも鍋とかやってみるか?!(でもアジア系スーパーにわざわざ行かないと食材がそろわないので面倒くさい。)

I heard that the clay pot for hot pot makes good rice. Since I don't have a fancy "fuzzy" computerized rice cooker, I had wanted a clay pot for cooking rice.
When I went to Mitsuwa in Los Angeles, I finally bought it. Only $20. Yes, I could get it for half the price in Japan but then I would have to carry it or ship it so I would pay $20 for convenience.
I can use it for regular hot pot as well, not that I ever make hot pot at home, but maybe now that I got a pot, I should... I'm just to lazy to go all the way to an Asian grocery store to buy ingredients.

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