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November 4, 2014

Green Tomatoes

フライド・グリーン・トマトと言えば日本では多分映画のほうが良く知られているけど、我が家では滅多に食べられない絶品料理として知られています。

滅多に食べられない理由は、グリーントマトがまず手に入らないから。
グリーントマトというとトマトの珍種みたいに聞こえるけど、ただの未熟で緑々しいトマトのことね。
そして絶品フライド・グリーン・トマトを作るには、畑から取ってきたばかりの未熟トマトではなくて、瓶詰めされたトマトじゃないとだめなのよ。
Fresh Green Tomatoes
ほかの家庭では多分取りたての未熟トマトで作る家もあるんだろうけど、うちはやっぱり瓶詰めの過程で煮詰まったトマトを使用したフライド・グリーン・トマトが好きです。
おばあちゃんちに滞在中、おばあちゃんが箱いっぱいのグリーントマトをもらったので瓶詰めの様子を見ることが出来ました。(おばあちゃんは農家出身なので瓶詰めなどの面倒くさい過程もお茶の子さいさい)

Fried green tomatoes are one of the most sought after delicacies to us. One, because we can't get nice solid green tomatoes, and two, they need to be made with canned green tomatoes, not fresh.
I've had fried green tomatoes made of fresh green tomatoes, but I like the softness of the canned green tomatoes that have been cooked in the jar during the canning process.

While we were at G'mo's, she got a whole box of nice green tomatoes and I got to see the canning process. Canning green tomatoes is a lot of work, considering how fast we can eat a whole batch of fried green tomatoes.

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